.........................................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός


«Όποιος ελεύθερα συλλογάται συλλογάται καλά», Ρήγας Φεραίος Βελενστινλής

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Η Ευρώπη στην Περιοχή μου - Πόλη: Καρύταινα Αρκαδίας - Ημ/νία: 9 και 10/6/2018 - Χώρος: Αρχαιολογικός χώρος Καρύταινας



Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2018 (#EUinMyRegion) είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας, που στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους. Συμμετέχουν πάνω από 20 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν συγχρηματοδοτούμενα έργα, να ενημερωθούν γι' αυτά και να μοιραστούν εμπειρίες και εικόνες μέσα από τα social media.



Πόλη: Καρύταινα Αρκαδίας 
Ημ/νία: 9 και 10/6/2018 
Χώρος: Αρχαιολογικός χώρος Καρύταινας 
«Karytaina of Europe: από το κάστρο των Φράγκων στο ορμητήριο της Ελληνικής Επανάστασης και στον ιστορικό τόπο του Σήμερα»
9 Ιουνίου 19:00-21:00: Παρουσίαση του έργου που επιτελέστηκε και επιτελείται στα μνημεία της Καρύταινας.
10 Ιουνίου 08:00-12:00: Θυρανοίξια στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, παρουσίαση περιοδικής έκθεσης του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού στον Πύργο της Λεβένταινας και ξενάγηση στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, το Δήμο Μεγαλόπολης, το Σύλλογο των Καρυτινών της Αθήνας και του Πειραιά «Θ. Κολοκοτρώνης» και το Σύλλογο «Κοινόν Καρυτινών»

Πληροφορίες: https://www.culture.gr/el/service/SitePages/view.aspx?iID=3303

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου